tag:blogger.com,1999:blog-6796731735816169145.post4117421888151875870..comments2022-11-05T15:27:29.207+02:00Comments on AUTH Vet: 7ος ΙΙΙ Κύκλος: Εκτροφή και Παθολογία Υδρόβιων ΟργανισμώνUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6796731735816169145.post-55901295044419699662012-02-21T21:08:43.408+02:002012-02-21T21:08:43.408+02:00Τον Ιούνιο του 2011 εννοούσαν έμμεσα τις ψείρες αλ...Τον Ιούνιο του 2011 εννοούσαν έμμεσα τις ψείρες αλλά στην εκφώνηση έβαλαν το επιστημονικό όνομα και πολλά παιδιά δικαιολογημένα μπερδεύτηκαν (Ceratothoa oestroides, Ceratithoa parallela είναι τα μαλακόστρακα κωπήποδα που ευθύνονται για την μετάδοση της ψείρας).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6796731735816169145.post-40411667177471529882010-01-20T22:48:06.992+02:002010-01-20T22:48:06.992+02:00Μαυρο χαβιαρι:χαρακτηριζονται αποκλειστικα και μον...Μαυρο χαβιαρι:χαρακτηριζονται αποκλειστικα και μονο τα διατηρημενα αυγα ψαριων της οικογενειας των οξυρρυγχων και ιδιαιτερα του Acipenser huso.<br />Επιθεωρηση:<br />1.το χρωμα του δεν ειναι παντοτε μαυρο αλλα ειναι δυνατον να ποικιλλει απο σκοτεινοπρασσινο μεχρι μαυρο<br />2.το μεγεθος των αυγων ειναι περιπου 2,5mm<br />3.τα αυγα πρεπει να ειναι ομοια ως προς το μεγεθος και το χρωμα τους σε ολη τη μαζα του χαβιαριου<br />4.τα αυγα να ειναι γυαλιστερα, δεν συμφυονται μεταξυ τους και ειναι απαλλαγμενα απο μεμβρανες<br />5.δεν εχουν οσμη ή εχουν πολυ ελαφρα και ευχαριστη οσμη<br />6.η γευση του ειναι ευχαριστη και οχι πικρη<br />Η περιεκτικοτητα του σε αλατι δεν πρεπει να υπερβαινει το 12%, η υγρασια κ οι πτητικες ουσιες μετα απο παραμονη σε θερμοκρασια 105 C, ποσοστο 50%Anonymousnoreply@blogger.com