Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Πρακτικά: 4ος ΙΙ Κύκλος-Διατροφή

Ιουν΄ 16
1) Τι περιέχουν τα κλάσματα NDF και ADF?
2) Ποιες είναι οι ομάδες χημικών ουσιών στις οποίες αναφέρεται ο όρος λιπαρές ουσίες?
3) Αναφέρεται τα μειονεκτήματα με την μεθοδο της λυοφιλοποιησης 
4) Η μέθοδος Wende

πηγή Zoe Schneider

Ιουν '14
α) Αρχη μεθόδου προσδιορισμου ανοργανη ουσιας
β) Αρχη μεθοδου προσδιορισμου μη αζωτουχων εκχυλισματικων
γ) Ποια ζωοτροφη μετραμε με αζεοτροπικη αποσταξη και ποια το προβληματα της συγκεκριμενης μεθοδου
δ)Αρχη μεθοδου προσδιορισμου λιπαρων ουσιων
πηγή: Billys & Μάριος

Σεπτ '13
1. Αρχη της μεθοδου προσδιορισμου των λιπαρων ουσιων.
2. Αρχη μεθοδου προσδιορισμου μη αζωτουχων εκχυλισματικων ουσιων.
3. Ποια ζωοτροφη μετραμε υγρασια με
α)Karl Fisher
β)Αζεοτροπτικη αποσταξη
4. Ποιοι παραγοντες επηρεαζουν τις μετρησεις με χρηση κλιβανων;

πηγή: Παναγιώτης


Ιουν '13

1)Τεχνικές προσδιορισμού υγρασίας-επιγραμματικά.
2)Ποιοι ειναι οι καθοριστικοι παράγοντες στην μετρηση της αγωγιμότητας του δειγματος?
3)Αρχή προσδιορισμού της μεθόδου των αζωτούχων ουσιών.
4)Προσδιορισμός των μη αζωτούχων εκχυλισματικών ουσιών.

πηγή: erika

Ιούν '10
1. Σε ποια ή ποιές ομάδες κατατάσσονται οι υδατάνθρακες των ζωοτροφών σύμφωνα με το σύστημα Weende? (εδώ μας ανέφερε ότι πρέπει να σημειώσουμε και γιατί κατατάσσονται στις ομάδες αυτές σύντομα)
2. Ποια μέθοδο θα προτείνατε για την ξήρανση των ζωοτροφών πριν από την ανάλυση των λιπαρών ουσιών τους και γιατί?
3. Ποιές είναι επιγραμματικά οι μέθοδοι προσδιορισμού της υγρασίας των ζωοτροφών κατά το σύστημα Weende?(εδώ είπε να κάνουμε copy-paste το κομματάκι που μας είχε στις σημειώσεις του, δηλ.να αναφέρουμε και τις υποκατηγορίες που υπάρχουν σε κάθε μέθοδο)
4. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις μετρήσεις της υγρασίας σε ένα δείγμα ζωοτροφής με τη μέθοδο της αγωγιμομετρίας?


πηγή: Thanasis k.


Ιουν '09
1. Αρχή της μεθόδου προσδιορισμού των πρωτεϊνών.
2. Αρχή της μεθόδου προσδιορισμού των κυτταρινών.
3. Ποια μέθοδο θα προτείνατε για την ξήρανση ενός δείγματος ζωοτροφής πριν από την ανάλυσή του για λιπαρές ουσίες;
4. Αρχή μεθόδου προσδιορισμού των μη αζωτούχων εκχυλισματικών ουσιών.


πηγή: Σοφία & Νίκη



Ιαν '09
1. Μέθοδοι προσδιορισμού της υγρασίας-επιγραμματικά.
2. Ποια τεχνική θα προτείνατε για να προσδιορίσετε την υγρασία σ'ένα ενσίρωμα και γιατί;
3. Ποια μέθοδο θα προτείνατε για την ξήρανση ενός δείγματος ζωοτροφής πριν από την ανάλυσή του για λιπαρές ουσίες;
4. Γιατί κατά το βρασμό ένος δείγματος ζωοτροφής, σύμφωνα με τη μέθοδο Kjeldahl, με θειικό οξύ το δείγμα αρχικά αμαυρώνεται και στη συνέχεια διαυγάζεται;


πηγή: Σοφία

1 σχόλιο:

authvet είπε...

Η συμμετοχή σας στην αποστολή θεμάτων είναι πολύ σημαντική..Υποστήριξε μας κι εσύ, στέλνοντας τα θέματα των μαθημάτων που δίνεις!!

Whiteboard