Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Aσφάλεια & Έλεγχος τροφίμων ζωικής προέλευσης

Ιαν '13
Αμβροσιαδης: 
1.ευθυνη νομεθετικης αρχης
2.διαχειριση κινδυνων

Παπαγιαννη:
1.υγρη καπνιση,εφαρμογες και πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα
2.τι ειναι πρωτεινικη μαζα(surimi),για ποιο λογο χρησιμοποιειται,πρωτεινικη αξια

Παπαβεργου:
1.πως επιδρα το οξυγονο κ ο ατμοσφαιρ.αερας στα διαφορα τροφιμα κ ποια συσκευασια πρεπει να επιλεξουμε για το καθενα
2.συσκευασια απο τεφλον
πηγή: Ελένη



Σεπτ '10
1. Ευθύνη των παραγωγών για την ασφάλεια των τροφίμων.
2. Σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων από τη μονάδα παραγωγής τροφίμων.
3. Περιγραφή της μεθόδου της υγρής κάπνισης και χαρακτηριστικά των προϊόντων της.
4. Κύρια χαρακτηριστικά της πρωτεϊνικής μάζας ιχθύων (surimi).
5. α)Παράγοντες ποιοτικής υποβάθμισης από τους οποίους προστατεύει η συσκευασία τα τρόφιμα (ονομαστικά).
β)Συρρικνούμενη συσκευασία τροφίμων. πως γίνεται, σε ποια προϊόντα χρησιμοποιείται κυρίως και με ποιο τρόπο τα προστατεύει;

πηγή: sof



Ιαν '10
1. Ποια είναι η ευθύνη της Νομοθετικής Αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων και ποιου βασικούς νόμους έχει εκδώσει για να διασφαλίσει την παραγωγή ασφαλών τροφίμων (μόνο αριθμό και τίτλο της νομοθεσίας).
2. Σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων από τη μονάδα παραγωγής τροφίμων.
3. Τι είναι θερμή, ψυχρή και υγρή κάπνιση. Δώστε παραδείγματα εφαρμογών.
4. α)Ποιες αλλοιώσεις μπορεί να προκαλέσει η παρατεταμένη έκθεση των τροφίμων στο ηλιακό φως; Ποια υλικά συσκευασίας επιλέγονται για να προστατεύσουν τα τρόφιμα από αυτό;
β)Ποια είδη συσκευασία χρησιμοποιούνται για τα αλιπαστωμένα προϊόντα κρέατος και γιατί;

πηγή: sof

2 σχόλια:

sof είπε...

ΎΛΗ
αμβροσιάδης: διαφάνειες "ασφάλεια κ έλεγχος τροφίμων στην πράξη".
παπαγιάννη: βιβλίο "ποιοτικός έλεγχος κ τεχνολογία αλιευμάτων" κεφ6 σελ72-83 και κεφ9 σελ115-129
παπαβέργου: σημειώσεις συσκευασίας τροφίμων

sof είπε...

sos
αμβροσιάδης: αντιμετώπιση κρίσεων, ευθύνες,νομοθετικό πλαίσιο
παπαγιάννη: είδη κάπνισης

Whiteboard